Lánchíd Rádió: Beszélgetés a Lendület programról
2011. január 18. írta: Kóczy László

Lánchíd Rádió: Beszélgetés a Lendület programról

Fél 10 és 10 között beszélgetés a Lánchíd Rádióban a Lendület programról. Sajnos a felvétel archívumáról nincs tudomásom.

A műsorban először engem kérdeztek a játékelméletről, a kutatócsoportról és a Lendület programról, majd Pálinkás József, az MTA elnöke beszélt az alapkutatás támogatásának fontosságáról. Végül Kiss László csillagászt, a Lendület program 2009-es támogatottja nyilatkozott az Ausztráliából való hazatéréséről a kutatási körülmények különbségéről.

Egy kicsit mindig zavarban vagyok, ha egy mondatban kell a kooperatív játékelméletet definiálnom. Hagyományosan kooperatív egy játék, ha a játékosok szabadon kommunikálhatnak és megállapodásokat köthetnek (amiket be is kell tartaniuk). Nonkooperatív akkor, ha ezek egyike sem igaz. Kérdés, akkor mi lesz azokkal a játékokkal, ahol szabad a kommunikáció, de nincsenek egyezmények (vagy ezeket meg lehet szegni). A modern felfogás szerint megengedünk kommunikációt bizonyos nonkooperatív játékokban is, a két játéktípus között a kölönbséget a megállapodások lehetősége jelenti.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://koczy.blog.hu/api/trackback/id/tr982592282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása