Játékelméleti konferenciák 2012-ben
2012. január 20. írta: Kóczy László

Játékelméleti konferenciák 2012-ben

Közelednek a jelentkezési határidők, nézzük, milyen érdekes rendezvények lesznek ebben az évben! 

Az ajánlatom: SING8, MATCH-UP2012, GAMES 2012, SSCW11. 

12th Viennese Workshop on Optimal Control, Dynamic Games and Nonlinear Dynamics, Bécs, Május 30-Június 2. A konferenciáról nem tudok semmit, ami akár rossz hír is lehet, de talán azért, mert a dinamikus játékok egy eléggé más területet jelentenek, mint amit én művelek. 
Előny: A színes program és a közelség.
Hátrány: A magas regisztrációs díj.
Határidő: február 17.

PET12, Academia Sinica, Taipei, Taiwan, június 12-14. Az Association for Public Economic Theory konferenciája, amiben mindig van pár játékelméleti szekció erős kooperatív programmal. Sajnos a konferencia többi része szinte élvezhetetlen (volt, mikor egyszer voltam), mert itt adóktól környezetgazdaságig minden van.
Előnyök: jó hangulat
Hátrány: túl széles spektrum (aminek a játékelmélet az egyik szélén van), így hiába beszélgetek jót valakivel egy fogadáson, abból cikk aligha lesz.
Határidő: március 1.

LOFT2012 - 10th Conference on Logic and the Foundations of Game and Decision Theory. A konferencia a játékelmélet speciális, manapság kurrens, jól fejlődő területeivel foglalkozik. Még sose voltam LOFT-on.
Előnyök: jó előadók, jó téma
Hátrány: nagyon specifikus.
Határidő: március 1.

GTM2012 - The Sixth International Conference on Game Theory and Management. Szentpétervár, június 27-29. Nem kell megijedni, a menedzsment a címben csak a finanszírozásban szerepel - ezt az egyik szervezőtől hallottam. Vadkeleti kaland: konferencián sok matekra, esetenként rémes előadásokra, de a világ által még fel nem fedezett gondolatokra lehet számítani. Szentpétervár gyönyörű, de kell pár nap, hogy az ember megszokja. 
Előny: helyszín
Hátrány: Oroszországban a kopirájt értelmezése más. Az egyik főszervező egyszer hozzájárulásom nélkül beletette egy cikkemet egy általa szerkesztett könyvbe. Ha valakit ez zavarna (engem zavart), semmiképpen nem javaslom teljes cikk beküldését.
Határidő: március 1.

EURO2012 - the 25th European Conference on Operations Research. Vilniusz, július 8-11. Az EURO éves giga-konferenciája 50(!) párhuzamos szekcióval. Ezek közül csak 2-3 szól játékelméletről, de az érdekes szokott lenni. 
Előnyök: jó program, hatékony, profi szervezés
Hátrányok: meg kell találni a pár érdekes szekciót, illetve a social programokon azt a pár embert, akivel szakmai kapcsolatot szeretnénk építeni.
Határidő: február 29.

SING8 - 8th Spain-Italy-Netherlands Meeting on Game Theory. Budapest, Július 16-18. Eredetileg spanyol-olasz-holland játékelméleti konferencia, de mára nyitott bárki számára, a legnagyobb és legjelentősebb éves európai játékelméleti konferencia A kb 150 résztvevő többsége európai, a GAMES 2012 miatt ez kicsit változhat. A konferenciát idén mi szervezzük, mindent megteszünk, hogy szuper legyen. Tekintettel arra, hogy helyben van, reméljük, hogy minden magyar érdeklődő részt tud rajta venni. 
Előnyök: A konferencia mérete ideális, egyszerre van lehetőség új dolgokat látni és élő munkakapcsolatokat építeni. Az egész konferencia hangulata pozitív, bár a kérdések száma változó.
Hátrányok: A meghívott előadókon kívül a színvonal legfeljebb jó közepes, sok kifejezetten gyenge előadás is belefér a programba. Ha úgy tetszik a konferencia lehetőség a kibontakozásra és nem egy kész eredményért járó jutalom.
Határidő: február 12.

MATCH-UP! 2012 Matching Under Preferences, Budapest, július 19-20. Szándékosan a SING8 után következik ez a szintén a KTI által szervezett konferencia, hiszen a párosításelmélet és a játékelmélet sok közös eredménnyel, alkalmazási területtel rendelkezik. 
Előnyök: Kisebb konferencia, családias hangulat. 
Hátrányok: Speciális terület. 
Határidőmárcius 19.

15th International Symposium on Dynamic Games and Applications, Bišice, Csehország, július 19-22. Ha valakinek nagyon nem kenyere a párosításelmélet, a SING8 és a GAMES2012 között elugorhat Csehországba az ISDG rendezvényére. A rendezvényről nem sokat tudok, a részletekről a szervezőbizottság magyar tagjait kellene megkérdezni.
Előnyök: Közel van, ...
Hátrány: Speciális terület. 
Határidő: április 15.

GAMES 2012, 4th Congress of the Game Theory Society. Isztambul, július 22-26. A GTS négyévente megrendezésre kerülő giga-kongresszusa több száz résztvevővel, rengeteg párhuzamos előadással. Mindenki itt lesz, aki él és mozog, meg lehet nézni a még élő Nobel-díjasokat. Kötelező rendezvény azoknak, akik játékelmélettel foglalkoznak még akkor is, ha a zsúfolt program mellett kevés idő marad kapcsolatépítésre, pedig remek lehetőség a világ túlsó felén dolgozó kollégákkal való találkozásra. 
Előnyök: méret.
Hátrányok: méret.
Határidő: február 1.

11th Meeting of Society for Social Choice and Welfare, Újdelhi, augusztus 17-20. Az SSCW kétévente megrendezésre kerülő mega-konferenciája. A konferencia jellemzője a színes program, a konstruktív szakmai munka. 
Előnyök: jó hangulat, sok hozzászólás, könnyű a kapcsolatépítés.
Hátrányok: méret, a játékelmélet csak kb harmada az egésznek. Egyszer rossz szekcióba ültem és mire egyértelművé vált, hogy itt bizony nem lesz játékelmélet, már ciki lett volna kiosonni.
Határidő: február 28.

A listához örömmel veszek kiegészítéseket.

A bejegyzés trackback címe:

https://koczy.blog.hu/api/trackback/id/tr813593741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jackdraw 2012.01.27. 21:55:17

26th European Conference on Modelling and Simulation

www.scs-europe.net/conf/ecms2012/

Koblenz, május 29- június 1.

Az évente megrendezésre kerülő ECMS konferencia a modellezést, szimulálást alkalmazó, elméleti és gyakorlati kutatási eredmények bemutatásának helyszíne. 14 különböző kategóriában, több párhuzamos szekcióban folynak az előadások. Mivel sok különböző tudományág szakemberi vesznek részt, nagyon változatos az előadások témája, színvonala. A szakmai programok mellett lehetőséget nyújt az informális kapcsolatok építésére is.

Előnyök: jó hangulat, tudományos sokszínűség. Doktoranduszoknak proceedings publikálási lehetőség.
Hátrányok: tudományos sokszínűség.

Határidő: február 16.

Neruo 2012.04.25. 00:39:55

Úgy tűnik, neves embereket sikerült végeredményben összehozni:

www.ihs.ac.at/vienna/resources/Economics/Conferences/201206_Program_Kuhn_Workshop.pdf

Jó játékot bárkinek!

Kóczy László · http://koczy.blog.hu 2012.04.25. 09:41:23

@Neruo: Valóban nagyon erős a program, ráadásul Halpern cikke egy általam is vizsgált problémát feszeget - igyekszem ott lenni!
süti beállítások módosítása