RePEc top 25% (2013. május)
2013. június 05. írta: Kóczy László

RePEc top 25% (2013. május)


top-25.jpgFolytatva a múlt hónapban megkezdett rovatot folytatva, nézzük, ki hol áll a RePEc rangsorában. A top 10-ben egyetlen változás, hogy Koren Miklóst megelőzte Varga Attila, bár a különbség egyelőre nem jelentős. Az intézmények között az Óbudai Egyetem visszaelőzte a Corvinus Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszékét. 

Az intézmények esetében nagy változásokra nem kell számítani. A rangsor ugyanis közvetlenül nem függ az aktuális látogatási, letöltési, hivatkozási, stb. adatoktól, hanem csak az ezen adatokból számolt rangsorokból. Egy intézmény pontszáma így csak akkor nő, ha valamelyik mutatója annyit emelkedik, hogy ezzel meg tud előzni egy másik intézményt. Mivel vagy 40 mutatót számolnak, egy ilyen előzés 0,025 pontot ér, a legszorosabb verseny is ennek háromszorosa. Így nem meglepő, ha kevés az előzés, ebben a hónapban csak az Óbudai Egyetem cserélt helyet a Corvinus Pénzügy tanszékkel; a korábbi 7 százados hátrány 14 százados előnyre változott. 

Egyéniben a Top 10-ben csak egyetlen változást láthatunk; mint már említettük, Varga előzte Korent, ezzel januárban elvesztett helyét szerezte vissza. Azzal, hogy Fertő Imre tovább javította pontszámát, szorosabb lett a verseny az élen, bár versenyről a 3-10. helyen beszélhetünk. Az üldöző csoport én előztem Herbert Gintist és Szapáry Györgyöt, bár előbbi pontszáma erősen függ attól, hogy a RePEc hogyan számolja a különböző affiliációinak súlyát; összetettben az egész magyar listát verné. Szapáry kivételével, akinek pontszáma november óta folyamatosan csökken az üldöző boly minden tagja erősödött, bár még mindig komoly a leszakadás a top 10-től.

A következő csoportban Csáki Csabát előzte Solymosi Tamás és Tasnádi Attila, bár a különbségek elhanyagolhatók. Kónya István és Muraközy Balázs, illetve Campolmi és Kertesi is helyet cseréltek, utóbbiakhoz, 2 helyet javítva, felzárkózott Békés Gábor. A korábban összefüggő bolyt alkotó 24-33. helyezettek két csoportra bomlottak, a 30-33. helyezett lemaradása 2,75 pont. 

Update: ehem, mint egy figyelmes olvasóm felhívta rá a figyelmemet, valóban top 25%-ról van szó; javítottam a címet és a képet...

A bejegyzés trackback címe:

https://koczy.blog.hu/api/trackback/id/tr145344920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása