Call for papers: 5th Annual Financial Market Liquidity Conference, Budapest
2014. június 25. írta: Kóczy László

Call for papers: 5th Annual Financial Market Liquidity Conference, Budapest


afmlc_kis.pngAz MTA-KRTK "Lendület" Játékelméleti Kutatócsoport és a Budapesti Corvinus Egyetem Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszéke 2014. november 20-21-én nagyszabású nemzetközi konferenciát szervez a pénzügyi piaci likviditás témakörében a Budapesti Corvinus Egyetemen.

Immár ötödször rendezünk hasonló eseményt. A konferencia angol nyelven zajlik, a hazai és a nemzetközi tudományos és üzleti élet vezető szereplőivel, a teljesség igénye nélkül a következő előadókkal:

Carlo Acerbi (MSCI Group), 
Gabrielle Demange (Paris School of Economics)
Peter Feldhütter (London Business School)
Zsuzsa R. Huszar (National University of Singapore)
Péter Kondor (Central European University)
Imre Kondor (Parmenides Foundation)
Fabrizio Lillo ( Scuola Normale Superiore di Pisa)
Rosario N. Mantegna (Central European University)

A konferencia célja a tudományos és a gyakorlati pénzügyi élet szereplőinek összekapcsolása, a legfrissebb, likviditáshoz kapcsolódó eredmények barátságos, interaktív környezetben történő megvitatására. Olyan gyakorló szakembereknek és vezetőiknek ajánljuk, akik érteni és ismerni szeretnék a piaci igények által generált kérdésekre a tudomány által adott legfrissebb válaszokat, így kerülve versenyelőnybe mind az operatív, mind a stratégiai döntéshozás során.

Kész cikkel vagy kivonattal 2014. augusztus 20-ig lehet jelentkezni a liquidityconference@gmail.com címen (ugyanitt várjuk potenciális szponzorok jelentkezését is). Játékelméleti témájú cikkeket is várunk, „Game Theoretic Aspects of Liquidity and Financial Risk” címszó alatt.

Az előadókról itt lehet bővebben olvasni, a leginkább játékelméleti előadó Gabrielle Demange lesz.

A 2013-as konferenciáról itt, a 2012-esről itt jelent meg tudományos tájékoztató a Közgazdasági Szemlében.

Hivatkozások

Csóka P., Havran D., Váradi K. (2014): Konferencia a pénzügyi piacok likviditásáról. Tudományos tájékoztató. Közgazdasági Szemle, LXI. évf., március, 324-334.
Csóka P., Havran D., Váradi K. (2013): Konferencia a pénzügyi piacok likviditásáról. Tudományos tájékoztató. Közgazdasági Szemle, LX. évf., április, 477-485.

A bejegyzés trackback címe:

https://koczy.blog.hu/api/trackback/id/tr496412679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása