5th Annual Financial Markets Liquidity Conference
2014. október 09. írta: Kóczy László

5th Annual Financial Markets Liquidity Conference

Az MTA-KRTK „Lendület” Játékelméleti Kutatócsoport és a Corvinus Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék 2014. november 20-21-én nemzetközi konferenciát szervez pénzügyi piaci likviditás témakörében a Budapesti Corvinus Egyetemen. Már-már hagyományosnak tekinthető eseményt ötödik alkalommal rendezzük meg. A konferenciafelhívásra sok érdekes beadvány érkezett, kezd kialakulni a konferencia programterve

A konferencia angol nyelven zajlik, a hazai és a nemzetközi tudományos és üzleti élet vezető szereplőivel, a teljesség igénye nélkül a következő előadókkal: 

Az előadók között több ismerős nevet, visszatérő előadót is találunk, a különleges vendégek közül kiemelném Yakov Amihudot és Gabrielle Demange-t.

Yakov Amihud  a New Yorki Egyetem Stern Üzleti Iskolájának Ira Leon Rennert professzora. Kutatásaiban a részvények és kötvények likviditásának értékükre és hozamukra gyakorolt hatását vizsgálta, illetve a kötvénypiaci kereskedelmi rendszereket tanulmányozta. A nemrég megjelent "Market Liquidity: Asset Pricing, Risk and Crises" című könyv társszerzője, több, mint száz tudományos cikket jegyez, a NYSE, AMEX, CBOE, CBOT és más piacok tanácsadója volt. 

Gabrielle Demange a l'Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales (EHESS) oktatási igazgatója és a Paris School of Economics associate chaire. Kutatási területei között megtaláljuk a játékelméletet, a társadalmi döntések elméletét és a pénzügyi közgazdaságtant. Bár Gabrielle-t régóta ismerem, párosításelméleti, hálózati munkái kiemelkedőek, publikációi között hihetetlen négy Econometrica cikket számoltam össze számtalan egyébb nívós cikk mellett. Ide a pénzügyi kutatásai miatt hívtuk meg: foglalkozik generációk közötti kockázatmegosztással, az információknak a piacokra gyakorolt hatásával, stb. Legújabb kutatásai rangsorolási problémákkal foglalkoznak, melyek akár internetes keresőkben is használhatók, de számunkra különösen érdekesek a pénzügyi hálózatokra való alkalmazásai, ezzel kapcsolatos eredményei. 

A rendezvényen kutatócsoportunk is képviseli magát több poszterrel, ezek majd a blogon is elérhetők lesznek.

A konferencia célja a tudományos és a gyakorlati pénzügyi élet szereplőinek összekapcsolása, a legfrissebb, likviditáshoz kapcsolódó eredmények barátságos, interaktív környezetben történő megvitatására. Olyan gyakorló szakembereknek és vezetőiknek ajánljuk, akik érteni és ismerni szeretnék a piaci igények által generált kérdésekre a tudomány által adott legfrissebb válaszokat, így kerülve versenyelőnybe mind az operatív, mind a stratégiai döntéshozás során.

További hasznos információk a konferencia honlapján: http://liquidityconference.uni-corvinus.hu/, vagy a Facebookon

Regisztráció

A regisztrációs díj az üzleti szféra résztvevőinek bruttó 60 000 forint. Ugyanakkor lehetőség van egyszerre több jegyet is megvásárolni és támogatóként megjelenni.

A magyar felsőoktatási intézmények és az MTA KRTK kutatói jelentkezhetnek az előadások ingyenes látogatására. Ehhez 2014. október 20-ig küldjenek egy levelet a liquidityconference@gmail.com címre ("Hungarian academia application" tárggyal). A kapacitások függvényében 2014. október 27-ig értesítjük a jelentkezőket.

Minden magyar egyetem minden hallgatója (BA, MA, PhD) 2014. november 3-ig pályázhat az előadások ingyenes látogatására. Ehhez kérjük küldjenek a liquidityconference@gmail.com címre egy maximum egy oldalas angol motivációs levelet ("student application" tárggyal) arról, hogy miért szeretnének részt venni, megadva a saját és intézményük nevét és képzési szintjüket. Kb. 40-50 diák jelentkezését fogadjuk el, az elfogadásról 2014. november 10-ig küldünk értesítést

http://www.uni-corvinus.hu/index.php?id=conference_registration

A bejegyzés trackback címe:

https://koczy.blog.hu/api/trackback/id/tr436773901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása