logo

HTML

logo

Kóczy játékelmélet blogja

Tudomány, gazdaság, játékelmélet

Friss topikok

  • MAXVAL bircaman közíró: Én úgy tudom - a ballib médiákból - hogy a nem szavazók NEM szavazót jelentenek, hiszen pl. az ide... (2018.09.19. 05:36) Ki, hol és hogyan tartózkodik?
  • henceg new era: Brilliáns kifejtés, valóban. (2018.07.13. 11:59) Focielmélet
  • Neruo: "Magyarország egy konzervatív, keresztény ország." Ez egy nem túl alátámasztott kijelentés, de ok... (2018.05.16. 12:12) Megnézni a választókat
  • s: @maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Faszért hallgatod? (2018.04.05. 15:24) Taktikai szavazás és egyensúly
  • chrisred: @/ms: Visszakanyarodtunk nagyjából ahhoz a verzióhoz, amit az elején állítottam, csak egy kicsit m... (2017.10.05. 05:36) Brutális burjánzás a Bundestagban

Játékelméleti konferenciák 2013-ban

2012.11.08. 12:49 Kóczy László

Közelednek a jelentkezési határidők, nézzük, milyen érdekes rendezvények lesznek ebben az évben! 

Az ajánlatom: CTN, LSU konfi, SING9.

18th Coalition Theory Network Workshop, Warwick Egyetem (Coventry), Február 8-9. Egy zárt kutatói hálózat éves konferenciája, ahova érdekes cikkekkel azért be lehet kerülni. A hálózat neve nyugodtan lehetne Network Theory Coalition tekintve, hogy a workshopokon túlsúlyba kerültek a hálózatos cikkek, ami az idei meghívottakat elnézve idén sem lesz teljesen másként. A warwicki campus ideális konferencia-helyszín.
Előny: téma, jó hangulat, ingyenes részvétel
Hátrány: nehéz bejutni, a hálózat egyes tagjai jobb híján időnként megdöbbentően gyenge előadókkal állnak elő.
Határidő: november 21.

4th LSU Conference on Networks, Baton Rouge, Lousiana, Február 23-24. Téma: A hálózati externáliák szerepe
Nem ismerem a konferenciát, de a korábbi éveket elnézve kellemes méretű, inkább alkalmazás-orientált konferenciára számíthatunk. 
Előny: bemutatkozási lehetőség az amerikai piacon-ilyen témában erre kevés az ilyen jó lehetőség
Hátrány: kis, kicsit szervezetlen "konferenciának" (inkább workshop) tűnik, előfordulhat, hogy kicsit belterjes
Határidő: december 15.

PET13, Lisszabon, július 5-7. Az Association for Public Economic Theory konferenciája, amiben mindig van pár játékelméleti szekció erős kooperatív programmal. Sajnos a konferencia többi része szinte élvezhetetlen (volt, mikor egyszer voltam), mert itt adóktól környezetgazdaságig minden van. 
Előnyök: jó hangulat
Hátrány: túl széles spektrum (aminek a játékelmélet az egyik szélén van), így hiába beszélgetek jót valakivel egy fogadáson, abból cikk aligha lesz.
Határidő: március 1.

GTM2013 - The Sixth International Conference on Game Theory and Management. Szentpétervár, június 26-28. Nem kell megijedni, a menedzsment a címben csak a finanszírozásban szerepel - ezt az egyik szervezőtől hallottam. Vadkeleti kaland: konferencián sok matekra, esetenként rémes előadásokra, de a világ által még fel nem fedezett gondolatokra lehet számítani. Szentpétervár gyönyörű, de kell pár nap, hogy az ember megszokja. 
Előny: helyszín
Hátrány: Oroszországban a kopirájt értelmezése más. Az egyik főszervező egyszer hozzájárulásom nélkül beletette egy cikkemet egy általa szerkesztett könyvbe. Ha valakit ez zavarna (engem zavart), semmiképpen nem javaslom teljes cikk beküldését - ezt egyébként nem is kérik.
Határidő: február 1.

EURO2013 - the 26th European Conference on Operations Research. Róma, július 1-4. Az EURO éves giga-konferenciája 50+(!) párhuzamos szekcióval ezúttal az INFORMS-szal egy helyen. Ezek közül csak 2-3 szól játékelméletről, de az érdekes szokott lenni. UPDATE: Juan Tejada szervez egy "Game Theory and Social Networks" streamet, amire a 6dc5af3b meghívási kóddal lehet jelentkezni
Előnyök: jó program, hatékony, profi szervezés (elvégre OR...)
Hátrányok: meg kell találni a pár érdekes szekciót, illetve a social programokon azt a pár embert, akivel szakmai kapcsolatot szeretnénk építeni. Lehet, hogy júliusban kicsit meleg lesz Rómában...
Határidő: március 1.

SING9 - 9th Spain-Italy-Netherlands Meeting on Game Theory. Vigo, Július 8-10. Eredetileg spanyol-olasz-holland játékelméleti konferencia, de mára nyitott bárki számára, a legnagyobb és legjelentősebb éves európai játékelméleti konferencia A kb 150 résztvevő többsége európai. A SING8-cal elég magasra tettük a lécet, de a spanyolok mindent megtesznek majd, hogy ezen túltegyenek
Előnyök: A konferencia mérete ideális, egyszerre van lehetőség új dolgokat látni és élő munkakapcsolatokat építeni. Az egész konferencia hangulata pozitív, bár a kérdések száma változó. 
Hátrányok: A meghívott előadókon kívül a színvonal legfeljebb jó közepes, sok kifejezetten gyenge előadás is belefér a programba. A konferencia lehetőség a kibontakozásra és nem egy kész eredményért járó jutalom. 
Határidő(még nincs).

CoED - Conference on Economic Design, Lund, július 25-27. A konferencia neve kicsit félrevezető lehet, természetesen nem az Ikea műhelytitkaiba nyerünk bepillantást, hanem gazdasági mechanizmusok, például piacok tervezése a fő téma.
Előnyök: Közel van, ...
Hátrány: Speciális terület. 
Határidő: február 28.

Ebben az évben nincs se GAMES, se SCW meeting, de még LOFT se. Várhatóan lesz konferencia Stony Brookban és várható az LGS8 is.

A listához örömmel veszek kiegészítéseket.

Szólj hozzá!

Címkék: konferencia játékelmélet

A bejegyzés trackback címe:

https://koczy.blog.hu/api/trackback/id/tr694896595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.