Lendületben az egyetemek
2011. január 11. írta: Kóczy László

Lendületben az egyetemek

Ma reggel, sajtótájékoztatón jelentette be Pálinkás József, hogy az MTA folytatja a sikeres Lendület programot, sőt a növekvő költségvetési támogatásnak köszönhetően kiterjesztik az egyetemekre is.

Míg a korábbi években a külföldön kutató tehetséges fiatal kutatók hazahívása (vagy itthon tartása) volt a cél, és az eszköz az akadémiai kutatóintézet-hálózat volt, a program kibővítésétől az egyetemek megújulását is várják. Az új pályázatok támogatására 600 millió forint áll rendelkezésre, amit fele-fele részben fognak az akadémiai kutatóintézetekhez és az egyetemekhez kapcsolódó kutatócsoportok támogatására fordítani.

A bejegyzés trackback címe:

https://koczy.blog.hu/api/trackback/id/tr182576557

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lánchíd Rádió 2011.01.18. 10:19:35

Fél 10 és 10 között beszélgetés a Lánchíd Rádióban a Lendület programról. Sajnos a felvétel archívumáról nincs tudomásom.A műsorban először engem kérdeztek a játékelméletről, a kutatócsoportról és a Lendület programról, majd Pálinkás József, az MTA&nbs...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása