Focielmélet
2010. június 29. írta: Kóczy László

Focielmélet

Abraham Neyman, a jeruzsálemi Héber Egyetem professzora a 2002-es csindaói konferencián azzal kezdte előadását, hogy ő pontosan tudja, hogy Argentína miért vesztette el a Foci VB-t. Az történt ugyanis, hogy bár az argentín csapatot az esélyesek között emlegették, már a csoportmérkőzéseken sem jutott túl.

Nos, bár Neyman okos ember és nagy focirajongó, azért ekkora hozzáértést senki sem feltételezett. Pedig a válasz egyszerű: az argentín csapatban játszott a világ legjobb játékosa. Hoppá!

Az argentín csapat ugyanis arra épített, hogy csak eljuttatják Batistuta (nem igazán értek hozzá, de gondolom róla lehetett szó) közelébe a labdát és ő majd befejezi. Egy ilyen stratégiára nem nehéz megtalálni a legjobb választ: megfelelő számú védőt ráállítva semlegesíteni. Ha viszont ez a játékos nem tud gólt lőni, akkor megette a fene ezt a stratégiát.

Nem is tudom miért jutott eszembe ez a régi sztori a spanyol-portugál meccsen...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://koczy.blog.hu/api/trackback/id/tr562119734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kinga1 2010.06.30. 10:04:36

Nahát, nahát, milyen frappáns kis cikkecske! Főoldalra vele!

kinga1 2010.07.02. 16:56:45

Na, ma nincs frappáns poszt? :(

henceg new era 2018.07.13. 11:59:41

Brilliáns kifejtés, valóban.
süti beállítások módosítása