Ellentámadás
2010. október 11. írta: Kóczy László

Ellentámadás

A heti statisztikákat még nem láttam, de borítékolható, hogy az X-faktor mellett a Megasztár csak egy halvány csillag volt ezen a hétvégén is. Míg a múltkor a TV2 esélyeit latolgattuk, úgy tűnik, hogy az RTL Klub ellentámadásba lendült.

A múlt heti konklúziónk szerint egy ilyen kétszereplős versenyben, ahol a győztes mindent visz, az RTL Klub meg tudja őrizni fölényét a TV2 stratégiájának majmolásával. Hiszen ha egy fajta műsor jól megy az utóbbin, akkor legalább olyan jól fog menni a legalább akkora nézettséggel rendelkező RTL Klubon is. A TV2 a legrosszabban akkor jár, ha az RTL Klubot követi, hiszen így szinte esélye sincs megelőzésére. Nézzük, mi történt a héten:

1. Beindult egy TV2-s kommunikációs kampány előkészítendő a megfutamodást. Nehéz ugyanis másként értelmezni azt a tényt, ha a műsorok ütközése esetén a TV2 tér ki. Itt megemlíthetjük Friderikusz spontán, előkészítetlen felszólalását, vagy a felemlegetett százezer levelet, amit a TV2 vezetősége kapott. A vezetőségnek amúgy eszébe sem jutott, hogy sztár műsoruk gyengélkedése miatt lépni kellene..

2. Ezen a hétvégén az X-faktor már a szombat mellett a vasárnapot is lestoppolta.

Ha a TV2 komolyan gondolja a menekülést akkor a vasárnap valószínűleg nem a legszerencsésebb választás. Bár lehet, hogy ezek a dolgok már hónapokkal előre eldőltek, a laikus szemével nézve az RTL húzása zseniális. Egyrészt telíti a piacot: aki két műsort is szeretett volna látni, heti három este talán még annak is sok. Másrészt így megtartotta előnyét, és még a TV2 menekülését is irányítja. Persze elvileg akár minden este lehetne X-faktor, azt gondolom felmérték, hogy a túlságos hígítás a műsor minőségének rovására menne és talán a nézők sem vennék jó néven az ennyire durva versenyt.

Az RTL Klub tehát nem szól semmit, csak kinézi azt a két napot, ahol a legnagyobb nézettséget reméli és szelíden ráteszi a kezét.

A bejegyzés trackback címe:

https://koczy.blog.hu/api/trackback/id/tr402362225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Huli Buli · http://www.hulibuli.hu 2010.10.11. 14:11:19

elsősorban a syerkesytésen múlik a dolog, mert tehetségek minkettőben vannak bőven
süti beállítások módosítása