Konferencia-menü
2011. február 25. írta: Kóczy László

Konferencia-menü

Vészesen közelednek a határidők. Most nem adóról, vagy pályázatról van szó, hanem a konferenciákról. Hova menjen az, akit érdekel a játékelmélet?

A lista természetesen szubjektív; engem elsősorban a kooperatív játékelmélet érdekel, de igyekszem általános érvényű értékelést is mellékelni.

PET11, Bloomington, Indiana, június 2-4. Az Association for Public Economic Theory konferenciája, amiben mindig van pár játékelméleti szekció erős kooperatív programmal. Sajnos a konferencia többi része szinte élvezhetetlen (volt, mikor egyszer voltam), mert itt adóktól környezetgazdaságig minden van.
Előnyök: jó hangulat
Hátrány: túl széles spektrum (aminek a játékelmélet az egyik szélén van), így hiába beszélgetek jót valakivel egy fogadáson, abból cikk aligha lesz.
Határidőmárcius 1.

Conference for Economic Design, Montreal, június 15-17. A Society for Economic Design. Sose voltam SED konferencián, de aki volt, dícsérte. Nyilván nem kifejezetten játékelmélet, de azért belefér.
Határidő: március 15.

10th Journees Louis-Andre Gerard-Varet Conference in Public Economics, Marseille, június 20-22. Inkább közösségi gazdaságtan, Myerson, mint meghívott előadó. Elsősorban francia konferencia, ami a weboldalon is látszik...
Határidő: március 15

Tel Aviv International Game Theory Workshop, Tel Aviv, június 20-23. Még sose voltam, de a résztvevők neve alapján szakmailag nagyon jó konferencia lesz.
Előnyök: várhatóan magas színvonal, kevés előadás
Hátrány: poszter szekciók, a konferencia nem a networkingről szól.
Határidő: március 30.

16. WEHIA, Ancona, június 23-25. Workshop on Economic Heterogeneous Interacting Agents. Nos, a konferencia is heterogén kölcsönható ágensekkel van tele: bár a téma úgy hangzik, mintha játékelmélet lenne, ezek az emberek egy másik bolygóról jöttek és egy teljesen más nyelvet beszélnek.
Előnyök: kellő nyitottsággal nagyon sok újat lehet tanulni
Hátrányok: a második nap közepére az ember belefárad a sok újdonságba.
Határidő: február 28.

LGS7, Bukarest, július 6-9. Logic, game theory and social choice - egy meglehetősen heterogén konferencia sok érdekes résztvevővel. Valahogy mindig a periférián kerül megrendezésre és a hallgatóság is olyanokból áll, akikkel másutt ritkán találkozunk. A mostani bukaresti konferencia szervezői is teljesen ismeretlenek (egy román szerzőtársam csak legyintett a lista láttán).
Előnyök: Exotikus program; ezeket a cikkeket máshol nem látni.
Hátrány: A csupa ismeretlen arc között nehéz a kapcsolatépítés és a szervezés is hagyhat némi kívánnivalót maga után.
Határidőmárcius 1. (nem lennék meglepve, ha ismét kiterjesztenék)

Games, Decisions, Logic, Maastricht, július 7-9. Ez a konferencia a játékelmélet és a logika határáról szól. Az, hogy ütközik az LGS-szel jelzi, hogy valami nincs rendben. Bár az LGS egy komoly konferencia, a GDL szervezőiről viszont tudom, hogy komoly kutatók. Meglátjuk mi lesz.
Határidő: április 18.

IFORS 2011, Melbourne, július 10-15. Operációkutatási világkongresszus. amiben elvész az a pár játékelméleti szekció. Ennek ellenére ugyanennek az európai kistestvérén voltam pár éve és a kb 50 párhuzamos szekció árnyékában megbújt egy nagyon érdekes játékelméleti részkonferencia 2-3 párhuzamos szekcióval. Gondolom ez itt sem lesz másként
Előny: Itt aztán minden van a logikától a szoftverfejlesztésig ha valaki a látókörét akarja szélesíteni.
Hátrány: fogni kell a többi játékelmélész kezét, hogy ne vesszünk el a több ezer operációkutató között.
Határidőfebruár 28.
 

22. Nemzetközi Játékelméleti Konferencia, Stony Brook, USA, július 11-15. Amikor életem első konferenciájaként részt vettem rajta elég nagyot csalódtam, hiszen egy nagy, nemzetközi konferenciára számítottam, ehelyett vadidegenként egy baráti összejövetelbe csöppentem. A pár tucat előadó -köztük kiválóságok- többsége évről évre részt vesz a konferencián, de aki velük szeretne szakmai ismeretséget kötni többnyire pórul jár, hiszen ezek a stabil baráti körök hamar elpárolognak az előadások után. Érdekes sztori, hogy mikor Nash kezdett meggyógyulni, még Nobel díja előtt meghívták előadónak. Mikor azonban megérkezett, senki nem foglalkozott vele és többen mesélték, hogy PhD hallgatókként együtt járták a környékbeli kocsmákat a nagy Nash-sel.
Előnyök: Amerikai közönség; hasznos észrevételek; érdekes elő- és utóprogramok.
Hátrányok: Zárt közösség; a helyszínen a konferencia mellett nincs semmi, semmilyen kikapcsolódási lehetőség
Határidő: április 15.

SING7, Párizs, július 18-20. Eredetileg spanyol-olasz-holland játékelméleti konferencia, de mára nyitott bárki számára. A kb 150 résztvevő többsége európai.
Előnyök: A konferencia mérete ideális, egyszerre van lehetőség új dolgokat látni és élő munkakapcsolatokat építeni. Az egész konferencia hangulata pozitív, bár a kérdések száma változó.
Hátrányok
: A meghívott előadókon kívül a színvonal legfeljebb jó közepes, sok kifejezetten gyenge előadás is belefér a programba. Ha úgy tetszik a konferencia lehetőség a kibontakozásra és nem egy kész eredményért járó jutalom.
Határidő
: március 31.

Game Theory and Society, Zürich, július 27-30. Véletlenül bukkantam erre a konferenciára. A résztvevőkből és a felhívásból úgy tűnik, hogy alapvetően viselkedési gazdaságtanról, kísérleti játékokról lesz szó.
Határidő: április 30.

EEA-ESEM, Oslo, augusztus 25-29. Az Európai Közgazdaságtudományi Egyesület éves kongresszusa és az Ökonometriai Társaság európai konferenciája együtt, egy helyen, párhuzamosan. A méreteket el lehet képzelni; igen, sokszáz résztvevőre, tucatnyi párhuzamos szekcióra kell számítani.
Előnyök
: sok új arccal találkozhatunk, sok a tengerentúli résztvevő is.
Hátrány
: a program színvonala nagyon változékony, könnyű elveszni a sok előadás között és valahogy az érdekes előadások mindig párhuzamosan futnak.Csak az említett egyesületek tagjai vehetnek részt.
Határidő: lejárt.

Mathematical Aspects of Game Theory and Applications, Toulouse, szeptember 12-16. Ha Toulouse, akkor valószínűleg inkább nonkooperatív, de hátha valakit érdekel.

SAGT2011, Salerno, október 17-19. Symposium on Algorithmic Game Theory.Interdiszciplináris, de inkább számítástudományi konferencia, LNCS proceedingsszel.
Határidő: május 9.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://koczy.blog.hu/api/trackback/id/tr732688816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása