SING8 beszámoló
2012. július 28. írta: Kóczy László

SING8 beszámoló

SING8 logóMennyit ér a Facebook? Játékelmélet a terrorista hálózatok ellen - Ilyen címekkel számolt be a sajtó a múlt héten lezajlott a SING8-8. Spanyol-Olasz-Holland Játékelméleti Konferenciáról. Persze mindez csak a jéghegy csúcsa, s a  közel 150 előadással, közel 200 résztvevővel lebonyolított konferencia minden szempontból sikeresnek mondható. A több hónapos, - elsősorban a konferencia-szervezés számlájára írható - szünet után először egy gyors áttekintés a konferenciáról, majd apránként a részletesebb beszámolók következnek bizonyos, kiemelten érdekes előadásokról. 

Nem kis izgalommal lobbiztuk ki a 2012-es 8. SING megrendezését, hiszen ebben az évben több, mind szakmai, mind idegenforgalmi szempontból vonzó konferencia is megrendezésre került (EURO 2012 - Vilnius, APET - Taipei, GAMES2012 - Isztambul, SCW Meeting - Új Delhi). Ha azzal számolunk, hogy sok kutatónak csak évi 1-2 nemzetközi konferenciára van pénze, kérdés, hogy Budapest lesz-e a választott úti cél. Nem panaszkodhatunk, a létszám az optimista kalkuláció szerint alakult, aminek köszönhetően egy érdekes, színes program állt össze. Aki eljött, nem csak a program miatt érezhette jól magát: a Corvinus által rendelkezésünkre bocsájtott helyszínek, mind az új, mind a főépületben, lenyűgözték a résztvevőket, a regisztrációt, étkeztetést, stb, magyarul a konferencia nem szakmai részletét bonyolító BCE Szolgáltató Nonprofit Kft pedig hibátlan munkát végzett. Csak az a kár - hogy Francis Bloch köszönő szavait idézzem, - hogy a kaja "kevés" volt. (A catering cég vezetője szerint nem az volt a baj, hogy túl sok ételt hoztak, hanem, hogy a vendégek túl keveset ettek...)

Törekedtünk a meghívott előadások sokszínűségére is. Csermely Péter és Francis Bloch inkább alkalmazott kérdésekkel foglalkoztak, míg Aviad Heifetz, Jean-Jacques Herings és Hamid Sabourian inkább elméleti előadást tartottak. A program sokszínűségét mi sem ábrázolja jobban, mint a résztvevők hovatartozása. Az EasyChair statisztikái az elfogadott cikkek alapján készültek (ebből lejön még 20-30 lemondás). A súlyozott létszám az elfogadott cikkek számát osztja a szerzők számával.

ország szerzők súlyzott szerzők
Argentína 2 0,67
Ausztrália 1 1
Ausztria 2 1,5
Belgium 4 2,33
Chile 2 1
Dánia 1 0,5
Egyesült Államok 23 13,25
Egyesült Arab Emirátusok 1 1
Egyesült Királyság 11 5,33
Észtország 1 1
Finnország 6 3,5
Franciaország 17 10,67
Görögország 4 2
Hollandia 34 13,67
Hong Kong 1 1
Irán 1 2
Izrael 6 4,5
Japán 21 12
Kanada 5 3,33
Korea 2 1,33
Lengyelország 7 5,25
Magyarország 23 19,33
Mexikó 3 2
Moldávia 3 2
Németország 24 15,33
Olaszország 18 10,67
Oroszország 10 7,5
Románia 5 2
Spanyolország 52 22,33
Svédország 1 1
Szingapúr 1 0,33
Tajvan 1 0,5
Törökország 2 1,5
Új Zéland 2 0,67

A konferencia jól sikerült, de külön büszkék lehetünk az erős hazai jelenlétre beleértve a konferencia lebonyolításában segítő, de az előadásokon is aktívan részt vevő hallgatókra is. 

A konferencia programja és az előadott cikkek kivonata továbbra is megtekinthető. Az előadások négy párhuzamos szekcióban folytak és bár minden 3-4 előadásból álló blokk külön címet kapott lényegében elméleti- és alkalmazott nonkooperatív, illetve kooperatív játékelmélet volt ez egyes termekben az előadások témája. Természetesen könnyebb az alkalmazottabb cikkekről beszélni, íme a konferenciáról megjelent fontosabb (nem teljesen független) híradások:

A fentiekhez hasonló, v azonos tartalommal írt még rólunk a Helyi Téma, a Hír 3, a Népszava, a Hajdú Online, a Debreceni Napilap, A Hírlap, a Stop.hu, a Galamus-csoport, a Bumm.sk, az Euroastra, és az ElektroNet Online

Ezúton is köszönjük a Corvinus Egyetem, külön a Közgazdaságtudományi Kar, a Közgazdaságtudományi Doktori Iskola, az ISC Alapítvány, a BKTE Alapítvány, a Magyar Nemzeti Bank és a Lendület program révén a Magyar Tudományos Akadémia támogatását.

A bejegyzés trackback címe:

https://koczy.blog.hu/api/trackback/id/tr144683301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

G. M. E. · http://duplapluszjo.hu 2013.06.03. 22:09:20

Volt néhány jó előadás, de a párhuzamos szekciók miatt a szerencsén múlt, hogy éppen kifogtam-e egyet, ugyanis nagyon sok olyan előadás volt, amin látszott, hogy csak az illető témavezetője forszírozta, hogy az illető előadjon. Rettentően hiányoltam továbbá a szemléltető ábrákat az előadóktól! Csermely Péter előadása viszont üdítő pontja volt a konferenciának.
süti beállítások módosítása