Hogyan regisztráljunk a RePEc-re?
2018. november 09. írta: Kóczy László

Hogyan regisztráljunk a RePEc-re?

Hogy miért jó a RePEc, s miért érdemes regisztrálni arról már írtam korábbanRöviden: valorizáció, plusz egy kis verseny részben kutatók, részben az intézmények között, ugyanis a Within Country Rankingok minden hónapban rangsorolják a kutatókat és az intézményeket a (RePEc által látható) publikációs teljesítményük szerint. Fiatal kutatóként nagy élmény volt bekerülni a legjobb 25%-ba, a nemrégiben bevezetett, csak az utolsó 10 évet figyelembe vevő "Authors 10" rangsorba ez sokkal könnyebb, de a Top 25%-ban nem szereplő kutatók is erősítik az intézményeiket. Hogyan csatlakozhatunk tehát? 

A regisztrációra a https://authors.repec.org/ címen van lehetőség és a folyamat 6 lépésből áll. 

  1. Az alapadatok, egy működő email cím és a név megadása. Itt választunk jelszót is. 
  2. Megadjuk a név lehetséges változatait. Gondoljunk minden lehetőségre beleértve az angol és magyar sorrendet, második keresztnévvel, vagy anélkül, házasság előtti-utáni névre, ékezetek esetén pl ékezet nélküli és lebegőékezes írásmódra is. L. alább. Mindenre nem lehet gondolni: pl ez is én vagyok: "Kóczy, L.à ."
    repeca2.png
  3. Itt következnek az affiliációk. Célszerű minél pontosabban megadni az affiliációt. Tehát Szuper Egyetem, azon belül, Ilyenolyan Kar, Specializált Tanszék. A pontosabb regisztráció esetén a publikációk a Kar és az Egyetem (vagy bármilyen szuperstruktúra) pontszámába is beleszámít. Ez a lépés kihagyható, azaz egy totál magánzó is regisztrálhat. 
  4. A kutatási profil pontosan ugyanúgy néz ki, mint a későbbi belépésekkor. Egyrészt látjuk a már a profilhoz csatolt írásokat, másrészt a RePEc az adatbázisban kikeresi a névváltozatokra talált cikkeket, harmadrészt pedig mi is kereshetünk további cikkeket. Az automatikus felfedezés elég jól működik, de pl. legutóbb egy Arxivról átvett cikknél lebegőékezetes lett a nevem, vagy első cikkemnél valami kódolási hiba miatt elég felismerhetetlen és a névváltozatok között erre nem gondoltam, így ezt csak a cím alapján találtam meg és tudtam a profilomhoz kapcsolni. Itt sajnos hiányzik egy jókora gomb, hogy a regisztráció még nem ért véget, a folytatáshoz a lap aljára kell görgetni.
    repeca4.png
  5. Ekkor megy ki az emlékeztető email. Az üzenet tárgya [RePEc] confirm your registration. A levélben található linkre kattintva jutunk el a célba:
  6. A regisztráció megerősítve

Ennyi!

(Teszt Elek azóta megszüntette a profilját.)

A bejegyzés trackback címe:

https://koczy.blog.hu/api/trackback/id/tr4414362297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása