logo

HTML

Kóczy játékelmélet blogja

Tudomány, gazdaság, játékelmélet

Friss topikok

  • MAXVAL bircaman közíró: Én úgy tudom - a ballib médiákból - hogy a nem szavazók NEM szavazót jelentenek, hiszen pl. az ide... (2018.09.19. 05:36) Ki, hol és hogyan tartózkodik?
  • henceg new era: Brilliáns kifejtés, valóban. (2018.07.13. 11:59) Focielmélet
  • Neruo: "Magyarország egy konzervatív, keresztény ország." Ez egy nem túl alátámasztott kijelentés, de ok... (2018.05.16. 12:12) Megnézni a választókat
  • s: @maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Faszért hallgatod? (2018.04.05. 15:24) Taktikai szavazás és egyensúly
  • chrisred: @/ms: Visszakanyarodtunk nagyjából ahhoz a verzióhoz, amit az elején állítottam, csak egy kicsit m... (2017.10.05. 05:36) Brutális burjánzás a Bundestagban

Stratégiai konfliktusok Európában - frissítve!

2014.03.11. 15:09 Kóczy László

see.jpgFrissítve!

Stratégiai konfliktusok Európában címmel tartok rövid előadást a Délkelet Európa Alapítvány és Kutatóközpont meghívására a "Játékelmélet a közjó-típusú játszmákban" témában 2014. március 12.-én (holnap) este 5 órától a Károli Bölcsészkar dísztermében (1088 Budapest, Reviczki u. 4.) megrendezett XIX. tudományos tanácskozásán.

Előadásom inkább ismeretterjesztő jellegű lesz, több a blog olvasói számára már korábban bemutatott téma felmerül majd (már amennyire az időkeret engedi), a konkrét témaválasztás még a krími válság előtt történt, arról most nem is lesz szó.Az érdeklődőket az alábbi kedvcsinálóval csalogatjuk: 

A játékelméletet nyugodtan nevezhetnénk a stratégiai konfliktusok elmléletének is, legyen szó személyek, vállalatok, vagy éppen országok közötti, gazdasági, vagy fegyveres konfliktusról, vagy éppen az együttműködés gyümölcsinek igazságos elosztásáról. Előadásunkban a játékelmélet, azon belül is a kooperatív játékelmélet segítségével modellezzük az unióhoz való csatlakozás, illetve az uniós források elosztása során felmerülő játékokat. Bemutatjuk a csatlakozni kívánó országok számára kínálkozó csatlakozási stratégiákat, az egyes tagországoknak a Miniszterek Tanácsában mérhető hatalmi befolyására és kitérünk a várható hatalmi átrendeződésekre.

 

A tudományos tanácskozás részletes programja letölthető

Frissítés: Az előadásom itt megtekinthető:

Szólj hozzá!

Címkék: előadás konferencia játékelmélet délkelet európa alapítvány

A bejegyzés trackback címe:

https://koczy.blog.hu/api/trackback/id/tr705854231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.