NEXT2014 - 2nd Workshop on Networks and Externalities
2014. március 21. írta: Kóczy László

NEXT2014 - 2nd Workshop on Networks and Externalities

NEXTlogo_1.PNGA tavalyi rendezvény sikerén felbuzdulva idén is megrendezzük a NEXT workshopot május 26-27-i dátummal. Idén meghívott előadóink Bhaskar Dutta, Sergio Currarini és Walid Saad lesznek. A workshopra cikkel, vagy bővített absztrakttal lehet jelentkezni; a részvétel ingyenes, a jelentkezési határidő április 15. Részletek ITT.

A műhelykonferencia elsősorban olyan játékelméleit modellekkel foglalkozik, melyek hálózatokkal és/vagy externáliákkal kapcsolatosak, de a témához kapcsolódó kísérleti, folyamirányatási, vagy koalíciós játékelméleti cikkel is lehet jelentkezni. Bár a konferencia elsősorban elméleti profilú, alkalmazott munkákat is várunk. A workshopon ingyenes, de regisztrációhoz kötött a részvétel. Regisztrálni május 20-ig lehet. Jelentkezni és regisztrálni is a next kukac krtk.mta.hu címen lehet. 

Pár szóban a meghívott előadókról.

Bdutta.jpghaskar Dutta a Warwicki Egyetem és vendégként a delhii Indiai Statisztikai Intézet professzora. Kutatási területe  a koalíciós játékoktól kezdve a társadalmi döntések elméletén át a mechanizmus tervezésig terjed. A különböző területeken megjelent publikációban a játékelméleti eszköztáron túl csak az a közös, hogy rendszeresen a terület vezető lapjaiban jelentek meg, publikációs listája csak úgy hemzseg az Econometrica, Games and Economic Behavior, Journal of Economic Theory publikációktól. Jelenleg a társadalmi döntések elméletét kutatók világszervezetének, a Society for Social Choice and Welfare-nek elnöke.


currarini.jpgSergio Currarini
a Velencei Egyetem professzora, a Leicesteri Egyetem rendszeres vendégoktatója. Kutatásának középpontjában a közösségi hálók állnak. Egyik dolgozatában az olyan csoportjellemzők, mint például bőrszín, vagy etnikai hovatartozás hatását vizsgálták a barátságok kialakulására. A Matt Jacksonnal közös munkát, melyben a kisebbségek, illetve a csoportok méretének jelentőségét is elemezték az Econometricában, a terület vezető folyóiratában jelent meg. A Coalition Theory Network egyik oszlopos tagja. 

walid0.jpg Walid Saad a Miami Egyetem fiatal oktatója. Hátterét tekintve villamosmérnök, aki elsősorban vezeték nélküli kommunikációs hálózatokkal foglalkozik, úttörő szerepet játszva a koalíciós játékelmélet ilyen alkalmazásában. Rendkívül termékeny szerző, eredményeit különböző konferencia-kiadványokban és a területének vezető lapjaiban, mint például IEEE Transactions on Wireless Communication stb. publikálta. 

A bejegyzés trackback címe:

https://koczy.blog.hu/api/trackback/id/tr645871786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása