HTML

logo

Kóczy játékelmélet blogja

Tudomány, gazdaság, játékelmélet

Friss topikok

  • MAXVAL bircaman közíró: Én úgy tudom - a ballib médiákból - hogy a nem szavazók NEM szavazót jelentenek, hiszen pl. az ide... (2018.09.19. 05:36) Ki, hol és hogyan tartózkodik?
  • henceg new era: Brilliáns kifejtés, valóban. (2018.07.13. 11:59) Focielmélet
  • Neruo: "Magyarország egy konzervatív, keresztény ország." Ez egy nem túl alátámasztott kijelentés, de ok... (2018.05.16. 12:12) Megnézni a választókat
  • s: @maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Faszért hallgatod? (2018.04.05. 15:24) Taktikai szavazás és egyensúly
  • chrisred: @/ms: Visszakanyarodtunk nagyjából ahhoz a verzióhoz, amit az elején állítottam, csak egy kicsit m... (2017.10.05. 05:36) Brutális burjánzás a Bundestagban

NEXT2014 - 2nd Workshop on Networks and Externalities

2014.03.21. 00:10 Kóczy László

NEXTlogo_1.PNGA tavalyi rendezvény sikerén felbuzdulva idén is megrendezzük a NEXT workshopot május 26-27-i dátummal. Idén meghívott előadóink Bhaskar Dutta, Sergio Currarini és Walid Saad lesznek. A workshopra cikkel, vagy bővített absztrakttal lehet jelentkezni; a részvétel ingyenes, a jelentkezési határidő április 15. Részletek ITT.

A műhelykonferencia elsősorban olyan játékelméleit modellekkel foglalkozik, melyek hálózatokkal és/vagy externáliákkal kapcsolatosak, de a témához kapcsolódó kísérleti, folyamirányatási, vagy koalíciós játékelméleti cikkel is lehet jelentkezni. Bár a konferencia elsősorban elméleti profilú, alkalmazott munkákat is várunk. A workshopon ingyenes, de regisztrációhoz kötött a részvétel. Regisztrálni május 20-ig lehet. Jelentkezni és regisztrálni is a next kukac krtk.mta.hu címen lehet. 

Pár szóban a meghívott előadókról.

Bdutta.jpghaskar Dutta a Warwicki Egyetem és vendégként a delhii Indiai Statisztikai Intézet professzora. Kutatási területe  a koalíciós játékoktól kezdve a társadalmi döntések elméletén át a mechanizmus tervezésig terjed. A különböző területeken megjelent publikációban a játékelméleti eszköztáron túl csak az a közös, hogy rendszeresen a terület vezető lapjaiban jelentek meg, publikációs listája csak úgy hemzseg az Econometrica, Games and Economic Behavior, Journal of Economic Theory publikációktól. Jelenleg a társadalmi döntések elméletét kutatók világszervezetének, a Society for Social Choice and Welfare-nek elnöke.


currarini.jpgSergio Currarini
a Velencei Egyetem professzora, a Leicesteri Egyetem rendszeres vendégoktatója. Kutatásának középpontjában a közösségi hálók állnak. Egyik dolgozatában az olyan csoportjellemzők, mint például bőrszín, vagy etnikai hovatartozás hatását vizsgálták a barátságok kialakulására. A Matt Jacksonnal közös munkát, melyben a kisebbségek, illetve a csoportok méretének jelentőségét is elemezték az Econometricában, a terület vezető folyóiratában jelent meg. A Coalition Theory Network egyik oszlopos tagja. 

walid0.jpg Walid Saad a Miami Egyetem fiatal oktatója. Hátterét tekintve villamosmérnök, aki elsősorban vezeték nélküli kommunikációs hálózatokkal foglalkozik, úttörő szerepet játszva a koalíciós játékelmélet ilyen alkalmazásában. Rendkívül termékeny szerző, eredményeit különböző konferencia-kiadványokban és a területének vezető lapjaiban, mint például IEEE Transactions on Wireless Communication stb. publikálta. 

Szólj hozzá!

Címkék: konferencia next bhaskar dutta sergio currarini walid saad

A bejegyzés trackback címe:

https://koczy.blog.hu/api/trackback/id/tr685871786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.