RePEc top 25% július-augusztus
2013. szeptember 05. írta: Kóczy László

RePEc top 25% július-augusztus

A nyári hónapok a kicsi forgalom miatt nem igazán mérvadóak, így csak röviden pár érdekesség. Erősít a CEU, Kőszegi, Kondor, kivonul Gillman. Új nevek: Tonin és Lieli.

Az elmúlt időszak felvételeinek, illetve az ott dolgozók kiváló teljesítményélnek köszönhetően a CEU soha nem látott fölénnyel vezeti a ranglistát. Átlagosan 1,3. a különböző mutatók rangsorában. Tekintettel arra, hogy a RePEc olyan mutatók alapján is rangsorol, mint a regisztrált művek száma, ahol a nagyobb intézmények előnyben vannak a létszámban a legnagyobbak között legkisebb CEU ennél többet nem is nagyon tudna elérni. A többi mozgás nem látványos, egyedüli említésre méltó esemény, hogy augusztusban az Óbudai Egyetem kereken 10-es pontszámot ért el történetében először. 

Egyéniben Kőszegi Botond további erősödését látjuk, ami talán a nemrég megjelent QJE cikkének köszönhető. Társszerzője, Szeidl Ádám nem látszólag nem profitált ennyit a megjelenésből, de talán ha majd a profiljához kapcsolja a cikket, mindez megváltozik, bár a megjelent cikk közvetlen hatása egyelőre nem olyan jelentős. Drámai erősödést látunk Kondor Péternél, aki egy éve még a 20-25. helyen lavírozott, jelenleg 12., pontszáma pedig augusztusban először ment 10 alá és ezzel csatlakozott az élbolyhoz. A globális rangsorban kevesen előzik meg Max Gillmant, itt viszont -vélehetőleg csökkenő magyarországi jelenlét okán- 12 helyett esve már csak a 38.A listán két új nevet üdvözölhetünk: Mirco Tonin (50% CEU) munkagazdaságtannal és közpénzügyekkel foglalkozik, a 33. helyen debütált; Lieli Róbert (MNB-CEU) ökonométer pedig a 40. helyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://koczy.blog.hu/api/trackback/id/tr895497309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása